Apakah Kolagen? Kepentingan Kolagen dan Produk Kolagen Terkini

Apakah Kolagen

Kolagen…

Apakah kolagen? Kolagen merupakan sejenis protein. Ia menghubung dan menyokong tisu-tisu badan yang lain seperti kulit, tulang, tendon, otot dan tulang rawan. Selain itu, ia turut menyokong organ-organ dalaman walaupun di dalam gigi. Terdapat lebih daripada 25 jenis kolagen yang berlaku secara semulajadi di dalam badan.

Kolagen juga merupakan salah satu protein yang paling banyak terdapat dalam badan mamalia termasuk manusia ia membentuk lebih kurang 25% daripada jumlah protein di dalam badan. Kolagen memiliki kekuatan tegangan yang sangat hebat dan berfungsi dalam pelbagai cara yang berbeza dari jenis-jenis protein yang lain.

Kolagen berfungsi seperti tangan yang elastin yang menyokong menyokong tisu-tisu badan. Pada asasnya, ia membentuk tisu badan dan memberikan ketegangan dan kekuatan: elastin memberikan tisu badan yang fleksibel. Gabungan kolagen dan elastin adalah sangat penting dalam kebanyakkan bahagian badan termasuk paru-paru, tulang dan tendon. Malah saluran darah turut bergantung kepada kolagen dan elastin.

Lazimnya, kolagen sering dikaitkan dengan kulit. Ia berfungsi dengan keratin untuk memberikan kekuatan pada kulit, fleksibel dan daya tahan. Sebagai orang yang telah berumur, berlaku pengurangan atau kerosakan kolagen yang menyebabkan kedutan. Oleh yang demikian, perlu bagi kita untuk menggantikan kehilangan kolagen pada tubuh.

Dalam aspek perubatan juga kolagen turut memainkan peranan penting. Ia digunakan dalam beberapa prosedur pembedahan kosmetik. Kolagen turut digunakan dalam merawat sakit berkaitan pergerakan sendi dan luka kebakaran yang serius. Dalam aspek ini ia digunakan sebagai pengganti kulit buatan manusia. Selain itu, kolagen turut menmbantu mengurangkan kerapuhan tulang.

Kolagen banyak memberi manfaat kepada tubuh kita. Kekurangan kolagen bukan sahaja memberikan impak luaran seperti kulit kusam dan berkedut malah turut mengurangkan potensi badan seperti sakit sendi, tulang yang rapuh dan keletihan serta kelesuan.

Oleh yang demikian, perlu bagi kita untuk memastikan kolagen dalam tubuh kita sentiasa mencukupi. Bantu tubuh kita untuk membina semula kolagen yang telah berkurangan untuk memastikan badan kita tidak tua sebelum usia.

Aura White Beauty Collagen

Kecantikan sebenarnya perlu dijaga dan dipelihara sejak remaja lagi. Rupa paras, wajah dan kulit merupakan aset utama setiap wanita yang perlu dijaga baik remaja hinggalah yang berusia.

Lihat juga: Aura White Beauty Collagen 900000mg

Dari wajah turun ke hati itulah lumrah kehidupan dalam dunia realiti. Walau pun realitinya hanya wanita peringkat umur 30 an keatas sahaja yang lebih cenderung untuk memikirkan soal keremajaan kulit, namun kini tidak lagi. Ini kerana, soal kecantikan amat dipentingkan oleh semua peringkat umur, lelaki dan perempuan, tua dan juga muda. Semuanya memikirkan bagaimana hendak kekalkan keremajaan kulit dan bagaimana hendak kelihatan cantik.

Aura White Beauty Collagen 900000mg

Jika anda masih mencari produk kesihatan kolagen terkini, pihak kami mencadangkan anda mencuba Aura White Beauty Collagen. Produk terbaru yang mendapat sambutan luar biasa dari semua pengguna.

Untuk menempah Aura White Beauty Collagen sila SMS/WhatsApp 013 5995 646. Hanya RM150/Semenanjung dan Rm155/Sabah & Sarawak. Penghantaran Percuma.

Peliharalah kecantikan kulit anda kembalikan zaman anjal kecantikan kulit anda dengan mengamalkan Aura White Beauty Collagen.

Aura White Beauty Collagen diformulasikan untuk merangsang pengeluaran kolagen pada kulit bagi mengembalikan keremajaan dan kehalusan kulit secara menyeluruh. Terbaru Aura White Beauty Collagen telah diformulasikan dan dipertingkatkan dengan 900 000mg kolagen secara semulajadi untuk memberikan penyerapan yg baik.

Pengambilan Aura White Beauty Collagen setiap hari dpt menyerlahkan keremajaan kulit dan memberikan kesihatan yg menyeluruh.

Leave a Reply

%d bloggers like this: