Cara Meminum Slim Diet II Yang Paling Berkesan

Kebaikan Diet Alpha Lipid SD2

CARA PENGAMBILAN SLIM DIET SD2

Tiada peraturan rumit untuk dituruti ketika mengambil SDII. Cara makan SDII amat mudah seperti berikut:

1. Campurkan 2 skop SDII kedalam lebih kurang satu gelas (200 – 250 ml) air sejuk, kacau atau goncang sehingga larut didalam gelas atau shaker dan minum.

2. Minum sebanyak 4 kali sehari diselang-selikan dengan waktu sarapan pagi, makan tengah hari dan makan malam. Contohnya begini; Bangun waktu pagi kita minum SDII (1), lepas itu kita sarapan pagi. Sebelum makan tengah hari ambil SDII (2) kali kedua dan kemudian makan tengahari seperti biasa. Sebelum makan malam kita boleh mengambil SDII (3) sekali lagi dan makan malam seperti biasa. Kali keempat (4) boleh ambil SDII waktu minum petang atau sebelum tidur. Semuanya 4 kali sehari dan boleh disesuaikan mengikut program harian kita supaya kita tidak berlapar dan perut sentiasa kenyang.

3. Boleh mengambil SDII ketika sebelum atau selepas makan.

4. Sekiranya anda berpuasa, masih perlu mengambil SDII sebanyak 4 kali sehari dengan jadual yang bersesuaian ketika berpuasa.

4. Pada waktu sarapan, makan tengahhari dan makan malam pula jangan mengambil makanan berkabohidrat dan bergula termasuk air yang manis serta berkafein dan juga buah-buahan. Makan lauk-lauk sahaja.

5. Boleh memakan sayuran-sayuran hijau dan juga tomato.

6. Minum air sekurang-kurangnya 2 liter sehari atau lebih lagi. Lagi banyak minum lagi baik.

PENTINGNYA AIR DALAM DIET SD2

kebaikan air suam vs air sejuk

Boleh dikatakan nutrien yang paling penting dalam diet kita, iaitu air membentuk sekurang-kurangnya 60% daripada komposisi badan kita. Kehilangan hanya 2% daripada air dalam badan boleh mengurangkan tumpuan, fokus dan memperlahankan tindak balas.

Perubahan dalam proses metabolik dan pemecahan lemak yang tersimpan semasa Program Pengurusan Berat Slim Diet II meningkatkan keperluan air untuk kita.

Ia adalah penting untuk mengambil sekurang-kurangnya 2.0 liter air setiap hari semasa mengikuti Program Pengurusan Berat SD II, lebih jika anda bersenam atau berada pada cuaca yang panas.

Anda juga harus memastikan anda meminum banyak air sepanjang hari untuk membantu anda kekal kenyang dan mengelakkan tubuh anda dari dehidrasi iaitu kehilangan cairan tubuh yang berlebihan.

Teh herba tanpa gula termasuk teh hijau boleh dikira sebagai sebahagian daripada jumlah pengambilan air anda.

HUBUNGI AGEN SAH SD2 UNTUK MENEMPAH

alpha lipid sd2

Sekiranya anda ingin mendapatkan maklumat lanjut mengenai Alpha Lipid SD2, anda boleh berbuat demikian dengan menghubungi pihak kami yang juga merupakan agen berdaftar bagi produk tersebut, anda boleh menghubungi kami melalui:

 017 514 9994 atau WhatsApps pembelian di talian 011 3350 9272/011 3350 9272

One Response

  1. inaazlin7lina

Leave a Reply

%d bloggers like this: